Todellisia Wix Kokemuksia Asiantuntijalta ja Miksi Sitä ei Suositella
Mikä on Wix?
Wix on maailmanlaajuisesti tunnettu kotisivukone, ja voisi jopa luulla, että se on suosituin, mutta näin ei kuitenkaan ole.
Se on yksi suosituimmista, kyllä, mutta suosiota ovat kasvattaneet muutkin tunnetut kotisivukoneet, jotka ovat jopa parempia. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat todelliset Wix-kokemukset asiantuntijan mukaan.
Miksi wix?
Wix kokemuksia
Wix kokemuksia on paljon erilaisia, eikä se ole ollenkaan huono vaihtoehto, mutta siitä on olemassa parempia verkkosivujen rakentajia.
On kuitenkin useita syitä, miksi kokemuksemme kertoo ongelmista alustan kanssa, kuten:
- Rajoitetut mukautusvaihtoehdot: Wix tarjoaa valikoiman teemoja ja eri vaihtoehtoja suunnitteluun, mutta se ei välttämättä ole yhtä muokattavissa kuin muut alustat.
- Hitaat latausnopeudet: Jos verkkosivustosi latautuu hitaasti, se voi johtua useista syistä, kuten suurista kuvatiedostoista tai laajennuksista.
- Häiriöt: Kuten kaikki ohjelmistot, Wix:issä voi ilmetä häiriöitä, jotka aiheuttavat ongelmia verkkosivun käytössä.
Me kuitenkin uskomme, että kaikki ongelmatilanteet ovat korjattavissa, joten näihin ongelmiin ei tarvitse jumittautua. Kysy rohkeasti apua asiantuntijoilta ja nauti toimivasta verkkosivuista.
Wix-kotisivut yleisesti
Wix on globaali verkkosivujen rakennusalusta, jonka avulla voi luoda tasokkaita verkkosivustoja ilman koodausta. Tämä alusta mahdollistaa valinnan useista eri teemoista ja sivuston ulkoasun mukauttamisen editorilla.
Wix:issä on saatavilla laaja valikoima teemoja erilaisille verkkosivustoille, kuten blogille ja verkkokaupoille. Verkkosivua rakentaessa voit lisätä erilaisia sovelluksia kuten yhteydenottolomakkeita tai sosiaalisen median integraatioita. Sisäänrakennettu hakukoneoptimointi auttaa sinua optimoimaan sivustosi hakukoneita varten, mikä helpottaa sivustosi löytämistä, kun osuvia avainsanoja etsitään. Wix antaa myös mahdollisuuden liittää oman verkkotunnus sivustoosi, jolloin se on ammattimaisempi.
Yleisesti Wix on hyvä aloittelijoille ja ilmaisen alustan etsijöille. Se on käyttäjäystävällinen, ja sen tukikeskus tarjoaa laajan valikoiman oppaita. On hyvä muistaa kuitenkin, että sen käyttö ja mukauttaminen on hyvin rajallinen.
WordPress vs Wix
WordPress vs Wix on pohdintaa herättävä erottelu, kun tiedetään, että molemmat ovat verkkosivustojen rakennusalustoja. Niissä on kuitenkin keskeisiä eroja, jotka saattavat tehdä toisesta paremman tarpeisiisi kuin toisesta.
WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, jolloin lähdekoodi on vapaasti saatavilla ja kaikille muokattavissa. Sitä käyttää suurin osa verkkosivustoista, sillä sen avulla pystyy muokkaamaan ominaisuuksia erinomaisesti ja siinä on laaja valikoima teemoja ja laajennuksia, jotka auttavat luomaan edustavan ulkoasun kotisivullesi. Lisäksi WordPressissä on monia suositeltavia laajennuksia, jotka helpottavat verkkokaupan tekemistä. Voit myös käyttää WordPressiä blogin, foorumien tai jäsensivuston luomiseen.
Wix taas on patentoitu alusta, ja tästä syystä lähdekoodi ei ole julkinen. Alustalla on käytössä vedä ja pudota -editori, jonka avulla on helppo luoda verkkosivusto ilman koodaustietoa. Kuten jo aikaisemmin kerroimme, Wix tarjoaa monia teemoja, joista on helppo valita mieleisensä, jos etsii alkuun nopeasti ilmaista verkkosivua. Sisäänrakennettu hakukoneoptimointi sekä erilaiset laajennukset ovat osa Wixin alustaa, jonka avulla verkkosivujen luominen sujuu helposti aloittelijaltakin.
WordPress vs Wix erottelu on tärkeää, koska molemmilla voidaan luoda monenlaisia verkkosivustoja, mutta WordPressiä pidetään joustavampana ja tehokkaampana, kun taas Wixin etu on käyttäjäystävällisyys. Kun tiedät, mitä tarvitset, on helppo alkaa rakentaa verkkosivua sen perusteella. Jos et vielä tiedä, anna kun autamme sinua.
WordPress on parempi, jos:
- Tarvitset edistyksellisen verkkosivuston, jossa on paljon mukautettuja toimintoja.
- Haluat luoda verkkosivuston, jota voit kokonaan mukauttaa ja hallita.
- Tavoitteesi on käyttää alustaa, jossa on aktiivinen käyttäjä- ja kehittäjäyhteisö.
- Osallistut koodin kanssa työskentelyssä.
Wix on parempi, jos:
- Tarvitset käyttäjäystävällistä alustaa, jota on helppo käyttää ja joka ei vaadi koodausosaamista.
- Haluat verkkosivuston, jonka voit saada nopeasti käyttöön.
- Etsit alustaa, jossa on paljon teemoja ja suunnitteluvaihtoehtoja.
Wix vs Shopify
Wix ja Shopify ovat molemmat tunnettuja rakennusalustoja verkkosivustoille, mutta niillä on erilaiset ominaisuudet ja tavoitteet.
Wix on käyttäjäystävällinen verkkosivustojen rakennusalusta, joka tarjoaa laajan valikoiman teemoja ja ominaisuuksia. Se tarjoaa myös verkkokauppatoiminnon, jonka avulla käyttäjät voivat myydä tuotteita ja palveluita verkkosivustollaan.
Shopify puolestaan on verkossa toimiva kaupankäynnin alusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä myymään tuotteita ja palveluita vaivattomasti. Se sisältää monia verkkokauppakohtaisia ominaisuuksia, kuten varastonhallinnan, maksujen käsittelyn ja erilaisia toimitusvaihtoehtoja. Kuten muissa alustoissa, myös Shopifyssa on saatavana erilaisia teemoja, mutta sen päätavoite on ylläpitää toimiva verkkokauppa.
Wix ja Shopify ovat molemmat helppoja aloittelijoille ja kokeneille. Wix sopii paremmin yleisen verkkosivuston rakentamiseen, ja Shopify on parempi verkkokaupan luomiseen, jossa on kaikki verkkokaupalle välttämättömät ominaisuudet ja vielä enemmän.
Wix vs Squarespace
Wix vs Squarespace välinen erottelu pohjautuu näiden kahden rakennusalustan suosion ympärille, koska molemmissa voi suunnitella verkkosivustoja ilman koodausta. Sekä teemat että suunnittelutyökalut löytyvät molemmista, jonka ansiosta ammattimaiset verkkosivut on mahdollista tehdä.
Kuitenkin myös näiden kahden alustan välillä on eroavaisuuksia, kuten muissakin tähän mennessä vertailussamme olleissa verkkosivustojen rakennusalustoissa. Kun kyseessä on Wix vs Squarespace, yksi suurimmista eroista on mukauttamisen taso. Wix tunnetaan monipuolisuudestaan, jossa on laaja valikoima suunnitteluvaihtoehtoja ja muita tarvittavia työkaluja. Squarespace puolestaan keskittyy enemmän selkeyteen ja sen teemat ovat enemmän verkkopohjaisia.
Toinen ero näiden kahden alustan välillä on hinnoittelu. Wix tarjoaa laajemman valikoiman hinnoitteluvaihtoehtoja, mukaan lukien ilmaisen suunnitelman ja useita maksullisia suunnitelmia. Squarespace:lla on vähemmän hinnoitteluvaihtoehtoja, mutta sen suunnitelmat ovat yleensä kalliimpia.
Wix on parempi vaihtoehto silloin, jos etsit enemmän vapautta suunnitteluun ja enemmän vaihtoehtoja verkkokauppaa varten. Squarespace on parempi siinä tapauksessa, jos tarvitset yksinkertaisen ja helppokäyttöisen verkkosivun.
Hyvät ja huonot puolet
Wix on monipuolinen sekä rajallinen yhtä aikaa. Sillä on hyviä ja huonoja puolia, jotka auttavat sinua päättämään, onko se sinua varten vai onko jokin alusta parempi yrityksesi verkkosivustoa varten.
5 hyvää syytä, miksi valita Wix
- Jos yrityksesi tarvitsee verkkokaupan, Wix on vankka ja monipuolinen kaupankäynnin ominaisuuksien kannalta, jota mahdollistavat esimerkiksi erilaiset maksujenvälityspalvelut ja varastotilat.
- Sisältää toimintoja ja sovelluksia, jotka ovat valmiina käytettäviksi.
- Erilaiset teemat helpottavat verkkosivujen ulkoasun valitsemisessa.
- Sopii hyvin aloittelijalle.
- Sisäänrakennettu hakukoneoptimointi.
8 hyvää syytä, miksi ei kannata valita Wix:iä
- Rajoitettu skaalaus, mikä vaikeuttaa suuryritysten verkkosivujen rakentamista, koska ne tarvitsevat kaiken mahdollisen liikenteen kasvuun.
- Rajoitettu suunnittelu, jonka takia voi olla vaikeaa saada erottuva verkkosivusto, koska monet käyttävät samoja teemoja.
- Puutteelliset sähköisen kaupankäynnin ominaisuudet verrattuna muihin kaltaisiin alustoihin.
- Rajoitettu analytiikka, mikä hankaloittaa verkkosivustosi suorituskykyä ja dataan perustuvia päätöksiä.
- Vedä ja pudota -editori on käyttömahdollisuudeltaan rajallinen, kun tarvitset edistyneempää suunnittelua.
- Rajoitettu blogitoiminto.
- Rajoitetut SEO-ominaisuudet, jolloin Wixin sisäänrakennettu hakukoneoptimointi vaikeuttaa verkkosivustosi sijoittumista hakukoneissa, toisin kuin WordPress.
- Rajoitettu koodin hallinta, mikä luodaan automaattisesti, jolloin se ei ole julkinen käyttäjille muokattavaksi. Tämä on yleisesti suuri rajoitus kokeneille käyttäjille, jotka haluavat lisätä ja käyttää sivuillaan mukautettuja koodeja.
Wix-verkkokaupan perustaminen
Wix-verkkokaupan perustaminen onnistuu melko kätevästi. Tässä ovat nopeat vaiheet, joiden avulla onnistut avaamaan verkkokaupan:
- Rekisteröi ilmainen Wix-tili
- Valitse verkkokauppamalli
- Muokkaa kauppaasi ja lisää tuotteita
- Määritä maksu ja toimitus
- Mukauta kassaprosessia
- Valitse verkkotunnus
Tämän jälkeen olet valmis julkaisemaan verkkokauppasi uusille asiakkaille. Muista, että Wix:in suunnitelmiin liittyy tiettyjä rajoituksia ominaisuuksien ja tallennustilan suhteen.
Wix hinnat
Verkkosivujen luominen Wix:in kautta on ilmaista, mutta saatavilla on myös maksullisia hinnoittelupaketteja, jotka sisältävät parempia ominaisuuksia, joiden avulla verkkosivua voi mukauttaa enemmän yrityksellesi sopivaksi. Wix hinnat vaihtelevat väliltä 5,50-29 euroa kuukaudessa, joista löytyy neljä eri pakettivaihtoehtoa.
Wix kotisivu hinta on kuukausittainen, jonka vuoksi se on houkutteleva ja mieluinen monella tapaa. Tutustutaan seuraavaksi yhdessä neljään verkkosivustopakettiin.
1. Connect Domain-paketti
Connect Domain-paketti on kaikista alkeellisin paketti, jonka hinta on 5,50 euroa kuukaudessa sisältäen mainoksia. Tämä on pienin paketti, joka mahdollistaa muokatun verkkotunnuksen ja ilmaisen SSL-sertifikaatin. Siirtonopeus on alin saatavilla oleva eli 1 GB ja tallennustilaa 500 MB.
2. Combo-paketti
Combo-paketti on toiseksi halvin hinnoittelupaketti, joka on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Combon hinta on 10 euroa kuukaudessa ilman mainoksia. Tämä paketti sisältää muokatun verkkotunnuksen, ilmaisen SSL-sertifikaatin, vuodeksi ilmaisen verkkotunnuksen ja 75 dollarin mainoskupongin. Siirtonopeus on 2 GB ja tallentustilaa 3 GB. Videoaikaa striimaukseen on 30 minuuttia.
3. Unlimited-paketti
Unlimited-paketti on Wix:in suosituin hinnoittelupaketti, joka on tarkoitettu yrittäjille ja freelancereille. Unlimited hinta on 17 euroa kuukaudessa ilman mainoksia. Tämä paketti sisältää muokatun verkkotunnuksen, ilmaisen SSL-sertifikaatin, vuodeksi ilmaisen verkkotunnuksen 75 dollarin mainoskupongin, vuodeksi ilmaisen Site Booster -sovelluksen ja Visitor Analytics -sovelluksen. Siirtonopeus on rajaton ja tallentustilaa 10 GB. Videoaikaa striimaukseen on 1 tuntia.
4. VIP-paketti
VIP-paketti on suurin ja kallein hinnoittelupaketti, joka on suunnattu ensisijaisen tuen tarvitseville yrityksille. VIP on hinnaltaan 29 euroa kuukaudessa ilman mainoksia. Tämä paketti sisältää muokatun verkkotunnuksen, ilmaisen SSL-sertifikaatin, vuodeksi ilmaisen verkkotunnuksen 75 dollarin mainoskupongin, vuodeksi ilmaisen Site Booster -sovelluksen, Visitor Analytics -sovelluksen, ammattimaisen logon ja sosiaalisen median logotiedostot. Siirtonopeus on rajaton ja tallentustilaa 35 GB. Videoaikaa striimaukseen on 5 tuntia.
Kaikissa paketeissa on käytössä 24/7 asiakaspalvelu, mutta suurimmassa VIP-paketissa on ensisijainen asiakaspalvelu.
Liiketoiminta- ja verkkokauppasuunnitelmat
Liiketoiminta- ja verkkokauppasuunnitelmat ovat myös saatavilla erikseen kolmena hinnoittelupaketteina, jotka ovat 20-44 euroa kuukaudessa.
- Business Basic (20 euroa kuukaudessa)
- Business Unlimited (30 euroa kuukaudessa)
- Business VIP (44 euroa kuukaudessa)
Wix kokemuksia
Wix kokemuksia on paljon erilaisia niin kuin muissakin alustoissa, mutta monet asiat yrityksen verkkosivujen perustamisen kannalta nousevat enemmän esille kuin muissa. Jos tarvitset yritykselle nopean verkkosivuston, johon käytetään mukautettuja koodeja, Wix ei ole paras vaihtoehto. Koodauksen kannalta WordPress on edellä, koska koodien mukautus on mahdollista. Myös sisäänrakennettu hakukoneoptimointi, joka Wix:issä on, ei ole kaikista optimaalisin vaihtoehto ammattimaisille yrityksille, koska sen avulla ei sijoitu niin hyvin hakukoneissa. Kokonaisuudessaan Wix on hyvä aloittelijalle ja ilmainen, mutta edistyneempi verkkosivusto hyötyy paremmista mukauttamismahdollisuuksista.
Wix:n UKK
Sinulla on kysymyksiä. Meillä on vastauksia.
Onko WIX ilmainen?
Vaikka Wix-ilmaisversio antaa sinun kehittää sivustoa ilmaiseksi, jos haluat mukautetun verkkotunnuksen yrityksellesi ja poistaa sen mainokset, sinun on maksettava. Siksi ei, Wix ei ole ilmainen.
Onko Wix hyvä?
Alussa Wix on loistava yrityksille, jotka eivät tarvitse kovin joustavaa verkkosivustoa. Kuitenkin, kun kasvat tai haluat skaalata, siitä tulee rajallinen.
Onko Wix luotettava?
Kyllä, Wix-alusta on erittäin luotettava. Jos haluat käyttää sitä, sinun ei tarvitse huolehtia sen turvallisuudesta tai luotettavuudesta. Aiemmin käytimme jopa Wixi:ä asiakkaille, mutta vaihdoimme WordPressiin kotisivustoille ja Shopify:hin verkkokauppakaupoille tajuttuamme sen olevan liian rajoitettu.
Paljonko Wix maksaa kuukaudessa?
Wixin mukaan hinnat vaihtelevat sen mukaan, mitä tarvitset. Wixin mukaan hinnat vaihtelevat tarpeidesi mukaan. Normaalit sivustot alkavat 5 €, 10 € 17 ja 29 € kuukaudessa ja verkkokauppa- ja yrityssivustot 20 €, 30 € ja 44 € kuukaudessa.